fredag 1 januari 2010

Mormorstankar så här 1:a dagen på året...

Så här första dagen på ett nytt år så har jag suttit och summerat året som har gått och tänkt på vad min mormor tänkt och gjort i olika situationer. Hon var en människa som var enkel inte svår att ha att göra med och ingen märkvärdig person. Hon var ödmjuk och förnöjdsam! Det är svårt att hitta en sådan person idag som var så förnöjd som hon. Hon kom ju från fattiga förhållanden och hade lärt sig uppskatta det hon hade, mat på bordet och rena kläder på kroppen. Detta hade hon med sig hela livet. Mormor stod väldigt ofta i köket och bakade och nynnade samtidigt. Jag satt vid köksbordet med mina läxböcker och tyckte om att vistas i just i köket. Lägger ut bilden med min mormor och son D.

12 kommentarer:

Bloggullet sa...

Jag önskar dig god fortsättning.

Det är nog av de gamla som vi kan lära oss leva.

Kram

Tussegumman sa...

Bloggullet: Så sant så sant/Kramar Tussegumman

Samtal från min trädgård sa...

God fortsättning. Håller helt med om, att vi i bland måste titta bakåt för att upptäcka saker som vi behöver i vårt liv i dag.

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Nej, inte verkar det som om folk är nöjda i dag precis Det klagas överallt på allt, tycker jag. Det blev i alla fall en god början på 2010 för oss i Stockholm, vit & kall. Inget att klaga på!
Kram

Tussegumman sa...

samtal från min trädgård: Blicka bakåt för att kunna klara framtiden är ett måste. Hon har alltid visat vägen för mig./kramar Tussegumman

Eva Linnea:Inget att klaga på här heller. God mat och goa människor här/Kramar Tussegumman

Nina sa...

God fortsättning på det nya året!

En mormor skulle man haft. Min finns i en annan värld, tyvärr.

Åsa sa...

God fortsättning på det nya året!
Åh, vad jag kan sakna min fina mormor, tänk så många bra saker dom lär oss de äldre.
Många kramar från mig.
Åsa

Jema Rose sa...

TACK!!!

: )

GOTT NYTT ÅR!

Kram, Jenny

<3

Z sa...

Du har verkligen rätt. Min mamma och pappa är lite äldre, pappa är 86 i år. Jag tror det är en generationsfråga pga av allt det du sa. De hade inte så mycket materiellt och de var tvungen att kämpa mycket mer för allt. Jag tycker vi borde tänka med som de ibland, men det är svårt. Hur som så önkar jag dig en riktigt god fortsättning på 2010 och så tycker jag det var en fin bild på din mormor!

Häxmamman i Jämtland sa...

Härlig bild och fina ord, Gott Nytt År på dig vännen/Kram

Vit som snö sa...

Tack snälla du för din söta kommentar! Du får självklart länka till mej, jag blir bara glad!!
God fortsättning på 2010!
Kram Cilla

Filifjonkan 1 sa...

Fina minnen du har av din mormor. Man tänker ofta på dem särskilt vid speciella högtider som påsk jul och liknande. Visst är det underbart när en person lämnar sådana avtryck till de efterföljande. Något att glädjas över. Kram