tisdag 19 januari 2010

Chock!!!

Jag har precis kommit hem från sjukhuset. Min son C fick en allergisk reaktion i går kväll och hela gomseglet svullnade upp så att han hade svårt att andas. Det räckte med att han sa mamma jag har svårt att andas så hade vi fått kläderna på oss i ett nafs. Mannen körde in oss till sjukhuset och det svullnade mer och mer och han hade svårt att tala. Jag vet att jag sa att bara man får hjälp på akuten nu.

Vi blev avsläppta på akutingången och jag och C skyndade så gott det gick och det räckte att jag gick till luckan och sa att man son har svårt att andas. Detta togs på största allvar och hon ringde in till intensiven och de tog emot C omedelbart och satte nål i armen som han skulle få medicin i och kopplade upp honom mot en maskin som tog blodtryck och EKG på honom. Han fick en adrenalin spruta i en muskel och så fick han kortison betapred. Jag var fortfarande i ett chocktillstånd.
Till historien så hörde också att C är 19 år och tyckte det var väldigt obehagligt och ville att jag skulle stanna som stöd. Han fick en konstig kommentar att hon aldrig hade hört att en 19-åring vill ha sin mamma över natten. C fann sig och talade om för henne att det har väl inte ålder att gör utan att han hade behov av stöd från en förälder nu. På avdelningen var det inga problem. Jag fick låna en säng och sov några timmar innan ronden. Mannen kom och hämtade oss och sedan åkte i till apoteket och hämtade ut recept som han måste ta i en vecka.Tack för ni finns mina vänner. Skönt att få skriva av sig/Kramar från Tussegumman

17 kommentarer:

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Tur att din son har dig till mamma, som förstår. Tur att vi är så olika, trist vore det annars. De lärde sig nog nå´t på sjukhuset av er!
Kram

Vackra Magnolia sa...

Hej gumman min men guud vad otäck vad ni har varit med om ! Din son är nog väldigt glad över att du var med honom ! Jag hoppas att han mår bättre och att han ska få slippa uppleva detta igen! Hoppas att du mår bra annars !? Här njuter vi för fulla muggar! ha en underbar fortsatt dag kram Tina

Filifjonkan 1 sa...

Hej Tussegumman Men da allergisk reaktion Det är otäcka saker Men spelar ingen roll om det är en son på 2 år eller 27 , Konstig person som säger sådana saker verkligen. Bra att han fann sig för det var ju precis så som han sa ett stöd av en förälder. Skönt att det verkade ha gått bra nu bara han vet vad det var han inte tålde så det inte hände fler gånger, Hoppas din oro lugnat sig nu Kram till dig och sonen,

Marlene sa...

Vad underbart att ha en sådan son... (inte allerfin alltså) och att han har en sådan mor. Heder åt er båda. Jag älskar när mina stora barn kommer och lägger sej i min säng och småpratar, eller när jag får följa med dom till akuten eller tandläkare.
Herregud... jag var 30 och över men hade med min mamma på alla 3 förlossningarna (+maken)
Sträck påer, känn er stolta och framförallt.... fortsätt ta väl hand om varandra

hemma hos lilla mej sa...

Vilken tur att din son har en mamma som du!!!!Hoppas att dom lärde sig något nytt på sjukhuset av er.Ha nu en skön kväll Varmkram Rita ♥

Roses, angels & white homes sa...

Hej! Men lilla vän, usch så rädd man blir, bra reaktion av dig som mamma. OCH vilken tur att ni åkte på en gång. Hoppas han mår bättre nu. Sänder en varm stor kram

Maria sa...

Usch så obehagligt med en allergichock! Såklart kan väl en 19-åring behöva sin mamma.

FoxensRos sa...

Fy vad hemskt. Skönt att det gick bra. Onödig kommentar av ssk behov har inte med ålder att göra...o han höll ju på att kola vippen*jösses*
Gött med mammor som du:D
Om du kollar in hos mig ser de att våra missar är rätt lika...*kramas*

Sus sa...

Å fy vad otäckt! Vad kom det av? Jag fick Betapred i höstas då jag fick en reaktion av Kåvepenin.

Klart att man stannar hos sitt barn!!
Det hade jag gjort.

Ruta Ett sa...

Fy, så obehagligt! Vad skönt att det blev bra till slut! Men så utomordentligt fånigt sagt av personen att mamman inte skulle få stanna kvar. Bra svar han hade sinnesnärvaro att komma med, sonen.
kram

Synnøve. sa...

Så otäckt! Vad hade han ätit för något som gjorde honom så sjuk?
Tackdam för att de tog eg på fullaste allvar när ni kom upp på akuten.

Tycker att din son svarade så förnuftigt på den dumma kommentaren.
Alla har vi behov av stöd från någon, någon gång! Hejja C.

Hoppas han är bättre nu iallafall.
Storkramen från mig.
Synnöve.

Piia sa...

Oj, vad hemskt. Hoppas sonen mår bra nu o att du kan känna di lugn. kram

Helga - precious sa...

Fy så täckt! Tur att allt gick bra och att du kunde vara där som stöd...

LottaM ..ღ sa...

Åh så skönt att allting slutade lyckligt.
Är själv allergiker och vet hur det är.
Åldern har ingen betydelse bara man får ha en nära känd person med sig.
Ha en bra fortsatt vecka! LottaM

Anonym sa...

Usch, jag ryser. Vilken mardröm. Jag minns när min dotter fick RS viruset o nära på inte överlevde, då var hon bara 1 månad gammal men känslan sitter i fortfarande och jag är livrädd så fort någon får andnöd i min närhet.
Vad skönt att ni verkar ha så bra kontakt, du och din son. En eloge till honom som verkar vara en varm människa och inte en stentuffing till 19-åring. Härligt!
Som min mamma alltid säger: hur gammal du än blir så är du ändå min lilla tös... Ålder har ingen betydelse. Mamma är alltid mamma!
Hoppas han är bättre nu! Kramar

Tussegumman sa...

Tack min underbara vänner för allt stöd i denna jobbiga situation! Tack för att ni finns och era fina kommentarer. Många kramar från Tussegumman som fortfarande känner sig lite skärrad/Många kramar till er alla!

CL sa...

Vaddå?Får man inte ha sin mamma med bara för att man blivit sk vuxen?? Mycket dumt sagt av sjukvårdspersonalen. har de ingen förståelse för att han vart rädd när detta hände? Bra att du stod på dig iaf. Jag hade gjort likadant om det vore något av mina barn.