Konfirmation i Norge

Önskar er allt gott mina vänner. Det har varit en hektisk tid. Nu stundar snart studenten för son nr 2. Mycket planering. Kostymen är iallafall inköpt. Vad som återstår är vilken mat som vi skall ha. Ha det gott tack för att ni finns! Många kramar från Tussegumman Det var kalasväder alla dagarna vi var där. Nästan lika varmt som vi hade här förra helgen. En fin konfirmationsgudtjänst där hon talade om vad ungdomarna sagt och gjort och det hade talat om på deras läger. Har varit hos min syster i Norge på konfirmation. Både Norge och Danmark slår på stort när det är konfirmation. Det var jämnställt med ett bröllop. Alla var klädda i kostym och finkäder folkdräkter är väldigt vanligt. Det var god mat och konfirmanden fick otroligt många fina presenter och pengar. Annat var det på min tid fick ett smycke det var allt. Lägger ut lite bilder...

Kommentarer

Synnøve. sa…
Ja du. Vad ska man säga om sånt. Bara att här är det stort. Många av ungdommarna som konfirmeras kan få upp till 100 000 i konfirmationsgåva. Så tillkommer presenterna. Inte nog med det, föräldrarna renoverar gärna upp huset till konfirmationen. Norrmän har dille på renovering förstår du.
Så nog är det stort alltid. Så kommer måndagen efter konfirmationen.
Den kallas blåmåndag. Då ska pengarna rulla, för väldigt många. Så nog är konfirmationen stor här. Bara idag såg vi på en gård där hade de hyrt en stor buss för att frakta gäster och konfirmant till och från kyrkan.
Som du säger så var det skillnad när vi konfirmerades, då fick man ett smycke.
Men jag tycker nog det går lite till överdrift här om jag ska vara ärlig. Har en bekant i Sykkylen där vi bodde. De hade 3 barn som skulle konfirmeras efter varandra. I tre år renoverade de huset, bytte bil varje år, enbart för att gästerna skulle se att de hade nått nytt när de kom.
Man baxnar.
Tur man inte har barn som ska konfirmeras här. Man har gått i konken....
Kramen Synne.
går själv i planeringstankar. Dotter nr 2 tar studenten den 29 maj.
Vilken söt konfirmand... Kul att höra av dig!
Nina sa…
Kram på dig!
Bloggullet sa…
Skönt att höra att du har det bra, om än stressigt.
Ha en fin helg.
Kramar
Mycket fest och stress ser jag,
ha det gott, kram.
MiasAteljé sa…
Så roligt med konfirmation och studentfest. Men det är ju lite att förbereda. Hoppas att du har det bra......kram Mia
Hej Tussegumman oj är det fortfarande så där jäktigt. Ja maj är ju en tid då det är rätt komprimerat med skolornas avslutningar och konfirmationer bröllop dop jag vet inte allt. Men ha det så bra då,,och försök vila dig litet emellanåt i alla fall.
Har precis varit på konfirmation i Danmark og jag håller med dig, det är otroligt stort faktisk att jämföra med ett bröllop.
Tack för kommentar på min twitterblogg... Min huvudblogg är fortfarande
www.helga1.bloggagratis.se
Anne sa…
Känns om om det är tur att man inte bor i norge. Hade nog inte fixat stressen och pressen... Men det hade varit roligt att gå på en sådan konfirmation.

Kram Anne
Förstår att du har fullt upp om du har en blivande student hemma :)
Vilken tur att man inte bor i Norge då. Speciellt efter att ha läst Synnes kommentar!
Men konfirmanden var väldigt söt i alla fall.

Kram Mari
Ja det ska vara stort sägs det, bara en av mina barn hittils har konfirmerat sig och det är 15 åringen, jag var stolt mamma med tårar i ögonen...

Nu går hon ut nian och jag vet att jag kommer att stå där och tjuta när det ska sjungas...

Åh, vad tiden går fort, nu är det 2 kvar utav 6 som går i grundskolan...

Ha det gott/Kram
Oj då är en konfirmation så stor i våra nordiska länder. Det visste jag inte om. Har läst "synnes" kommentar. Nu baxnade jag reellt kan jag säga, över det hon skrev. Där gäller det onekligen att har stora sedlar för att klara av sådana projekt. Varför finns det inget som heter lagom?

Stressar inte ihjäl dig nu, vet att det är mycket som skall ordnas till en student. Hoppas att allt klaffar och det blir en trevligt tillställning.

Kramkram
Anonym sa…
aha. är det där du varit när du inte varit på bloggen ;-) saknat dig.
ja ibland är det full rulle och speciellt den här årstiden då många evenemang skall hinnas med.
vilken vacker tjej på bilderna. jättesöt! ha det gott. kramar
Susanne sa…
Oj så fina dom är med vita handskar dessutom. Det vet jag att min mamma hade när hon konfirmerades på 50-talet. =)