Min lilla mormor...

Dessa sommar blommor förknippar jag mycket med min mormor när hon satt och planterade dessa i sina blomlådor. Med kaffe på balkongen och solen värmde. Då var det verkligen sommar. Detta med smak och dofter kan ibland komma till en så starkt att man nästan är där. Jag kommer till och med ihåg att det alltid var lite råkallt på cemengolvet, och att hon hade lagt tras mattor för att det skulle bli varmare. Hur lycklig hon var när hon satt där och påtade med sina blommor.

Kommentarer

Anonym sa…
Tänk, jag förknippar också min mormor med blommor!
Hon hade en liten trädgård, där hon odlade liljor och andra sommarblomor.
Jag minns att hon var särskilt förtjust i sina orange kungsliljor (kanske det var ett annat namn på dem..)
-Nena- sa…
Blommor var min mormors stora intresse också, minns hur hon jämt pysslade om dem i deras kolonistuga och sen hemma på balkongen.
mossfolk sa…
Så mycket minnen som kan komma av en doft eller en låt eller bara något någon säger. Det är ganska otroligt.
Min mormor lever ju fortfarande. De bor på vårdhem och fixar inte att göra i stort sett någonting längre. Men blommorna, de sköter hon på allra bästa sätt!
Nippertippan sa…
Du gör en sådan härlig färgglad mammablogg så du får en fin award av mig som du kan hämta hos lillamig!
Kramizar:)
Bloggullet sa…
Just dofter och musik kan få fram känslor på ett förvånande sätt. När det gäller att påta med blommor och trädgård tänker jag mest på min far, och min mormor förstås.
Grattis till awarden dufick.
Kramar
Gisan sa…
Härligt med dessa minnen som kan dyka upp när man ser en blomma, hör en melodi osv. Kramar...
Anonym sa…
Vi bodde utomlands när jag var liten. Vi åkte tilbaka när jag var 19 år och semestrade och just smak- och luktminnet var otroligt starkt. Saker jag inte alls kom ihåg kom tillbaka när vi åt frukter eller gick förbi en affär där vi handlat ...
Härligt med dessa fina minnen.
Ibland känner man en doft så starkt från bardommen.
Ha, en bra Måndag.
Kram
Hej!
Det är MIN mormors blommor också... Petunior, som hon vårdade så ömt på sitt underbara sommarställe. Jag brukade hjälpa till att plocka bort de torra och vissnade blommorna. Då blev jag alldeles klibbig om fingrarna och de hade en speciell doft.
Tack för minnet :-D.