onsdag 7 januari 2009

Grattis till min syster på födelsedagen

Idag fyller min mellansyster 42 år. Min yngsta syster är 39 år. Nu känns åldersskillnaden ingenting. Skillnad var när jag var 14 år och tonåring och min syster var 11 år och inte hade kommit in i puberteten ännu. Min yngsta syster var då 8 år. Då var det väldigt tufft att vara den äldsta dottern i familjen. Då jag var störst så tillfrågades jag till allt. De andra fick tid att tänka och fick då bonus då de gjorde något som jag inte gjorde. Min pappa hade inte lätt med 4 kvinnor i huset. Ibland kände han nog sig som tuppen i hönsgården. Jag har tänkt på detta väldigt mycket att inte lägga för mycket på den äldsta och inte favorisera någon utan alla har lika värde med olika personligheter.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Festligt... vi är fyra systrar i min familj - stackars pappa. Fem fruntimmer i huset ;)

Vi är allt mellan 55 och 43 år och är alla goda vänner!!

Elisabeth sa...

Den sista meningen i ditt inlägg gjorde mig varm. Mycket.
Så skulle det vara i alla familjer...

Varm varm kram...

-Nena- sa...

i min syskonskara är jag yngst och jag har bara brödrar. Bara uppvuxen med en av dem, den yngsta som är 5 år äldre ä mig.
De andra 3 kom in i mitt liv då jag var tonåring och mamma gift om sig.
Men de alla blev som mina riktiga syskon direkt och såg till att inget hände lillsyrran ;)
Tyvärr har jag ingen direkt kontakt med de två äldsta av olika anledningar men jag vet att de finns där om det behövs.
Ja har dock alltid önskat mig en syster och sa alltid som tonåring att jag skulle vilja ha två döttrar när jag får barn och det fick jag ju också...

Och nu blev detta som ett blogginlägg i din blogg *ler*
Ha det gott Tussegumman
/kram

Bloggullet sa...

Jag är äldst av fyra syskon, vi har alltid hållit ihop.
Kram

Maria sa...

Grattis till din syster i efterskott!Ja att vara den äldsta systern kanske inte är så lätt om man åläggs allt ansvar.Bra skrivet om att inte favorisera något barn utan alla ska behandlas lika tycker jag!

Själv så är vi tre barn i våran familj..min bror är mellanbarn och min syster är äldst och jag är yngst.När man är yngst så förblir man alltid liten inför sina föräldrar..man är alltid den där lilla flickan och det kan kännas jobbigt ibland.

Vilken fin bild med så vackra blommor!Hoppas du får en fin dag!

Kram Maria

Vero sa...

Vilken fin bild du lagt in.

*Kan tänka mig att din far hade det tufft, vi var två systrar bara, men majoritet kvinnor i huset. Nu är vi två "kvinnor" i huset hemma och varken sonen eller maken har det speciellt lätt när vi "har den perioden" i månaden. =) Och den sammanfaller ju alltid samtidigt. Hihi... Då bör man hålla sig borta.

Mellan mina barn skiljer det 10,5 månader, så det har aldrig varit någon som varit äldre direkt, utan de har alltid varit jämngamla, går i samma klass, eller årskull ska jag väl säga.

Kanske storasyster skulle få känna sig mer som storasyster hos oss, men hittills har det funkat bra och hon är ju nästan 1 år äldre.

Önskar dig en fin dag!

Maria sa...

Glömde ju tacka dig för dina fina kommentarer,blir alltid lika glad!

Må så gott vännen.
Kram Maria

Erika sa...

Man ska aldrig favorisera något av sina barn. Alla är lika mycket värda.
Hur hemskt skulle det inte kännas för ett barn, där detta barn syns mindre än sina syskon osv. Tyvärr så finns det många föräldrar som gör så, ofta medvetet eller av oförstånd.

Kramkram

Filifjonkan 1 sa...

Hej Tussegumman. Ja vi är 3 st men numera endast 2 och det är döttrarna som är kvar. Alla har lika värde är viktigt håller med dig om det men som störst fick man på nöten för sådant man inte borde gjort och sådant man inte gjorde fast man borde,,,hängde du med där i resonemaget fnissar... ha en skön kväll

Anonym sa...

Ja det måste ah varit hårt för din pappa..hihi!

Jag har fem syskon tvås systrar och tre bröder.
Men jag och min ena syrra är sladdisar.

Ha en goo kväll, kram Ninni

Hannahs bod sa...

Heej ! Såå roligt att hitta till dig. Många fina bilder att titta på, nu ska jag kika vidare.
Hej från Hannah

Mamma C sa...

Jag själv hade bara en äldre bror. Men det var ingen som blev favvoriserad.
Kram Mamma C

kvinnan med koftan sa...

ja första barnet blir försökskanin. sedan märker man att det inte är så farligt och släpper mer och mer med de andra barnen.

Häxmamman sa...

Jag är äldst i en skara av 9, en bror och 7 systrar...

När jag var liten/tonåring så fick mina syskon följa med vart jag än var, nu gjorde det mig inget för jag ville skydda dom mot mamma och hennes bröder...

Men jag blev mobbad i skolan, kallades Spädbarn för att jag tog hand om mina syskon, men jag tog det och se idag har jag ingen kontakt med dom för att jag har anmält mina morbröder...

Sorgligt men de kommer en dag de också då de får sitt mod, då kanske jag är så stark att jag kan hjälpa dom/Många helgiskramar