Nostalgi och minnen...

Den här ljusstaken har jag tittat på mycket som barn. Jag hittade en likadan för 15 kr på en loppis i Varberg snacka om tur. Så nu har jag en likadan i mitt köksfönster. Det finns vissa saker som väcker mer minnen än andra. En annan sak är en stor röd kakburk som min mormor hade. Denna burk och fylldes med mormors goda pepparkakor. Jag fick ofta vara med och baka pepparkakor och vi kunde stå en hel dag och baka tillsammans och fylla denna burken. Det var nästan så att man drömde om pepparkakor. Hon hade ett gammalt recept med grädde och mandel i lövtunna skulle de vara. Tyvärr har jag inte kvar receptet men jag skall försöka få det från min mamma och lägga ut det på bloggen här. Önskar er en fortsatt fin kväll mina vänner/Kramar tussegumman

Kommentarer

Hej Så fin bakgrund du ordnat ihop. och ja dessa minnen man har de brukar dyka upp extra mycket just kring högtiderna för man minns så väl då vissa saker! Vist är det härligt och visst känns det alldels varmt i bröstet när man tänker på dem, Man får vårda dem ömt. Så ha det så gott nu
Nina sa…
I juletid vill man ofta ha något man minns från förr. När jag nu flyttade försvann de gamla julgrejorna... och jag är lite ledsen över det. Inte alls samma sak att skaffa nya nu.
-Nena- sa…
Vilken fin ljusstake.
I vår gran hänger kulor i pastellfärger som min mormor alltd hade längst upp för de var så ömtåliga och jag brukar hänga mina på samma ställe i vår gran och det är bara jag som får röra dem. De betyder jättemycket för mig.
Pepparkakor bakade jag med min morfar samtidigt som han bakade musslor, drömmar och skorpor bl.a. Han var konditor så alla kakor var hembakade. Tyvärr finns inte nåfra recept kvar efter honom.
Anonym sa…
Det där var en superfin ljusstake - en sån skulle jag också gärna ha. Vilken tur du hade som hittade en på loppis. Mycket barndomsminnen väcks till liv kring julen.
Erika sa…
Du har något hos mig att hämta! :)

Kramkram
Häxmamman sa…
VAd mysigt minne...

MInnet jag har av just pepparkakor det är från den tiden jag var runt 4 år...

Min farmor hade getfarm och bodde utanför Åsele, jag var en liten morgonpigg krabat och det var bara farmor och jag vaken vid 4 tiden på morgonen...

FArmor satte mig på bordet och en kopp kaffe med mycket mjölk och där satt jag och doppade pepparkakor medans farmor satte på mig mina små gummistövlar innan vi skulle ut i ladugården...

Det är ett gott minne/Kramar
Erika sa…
Minns också en stor röd kakburk som min mormor hade flottyrringar i. Den burken är oval om man ser den uppifrån. Hela den burken var fylld upp till kanten. Hennes flottyrringar var så goda, åhh vilka minnen det finns att ta fram. Roligt att du fann ljusstaken och så billigt sen.

Vilken idyll de mesta var förr, och vilken saknad man känner över att det inte finns längre. Man få göra det man kan själv, allt för att hålla deras traditioner vid liv, på så sätt är dom ändå närvarande.

Önskar dig en trevlig helg med ännu ett ljus som skall tändas.


Kramkram
Hanneles jul sa…
Grattis till trevligt fynd!
Elisabeth sa…
Du underbaraste vän... vad jag är rik, med vänner som dig!
Dina ord bar så mycket så här på en Lucia-morgon... tack vackraste lilla tussegumma!
Om du visste hur mycket det betydde... här, inom mig.

Varmaste goa kram...

Ps. Såg du lucia på tv? Visst var det lite trist..?