lördag 20 december 2008

Konsumtion eller upplevelser vad tror du vi väljer?

Jag hittade en bild från när vi var i Ullared i oktober kan tänka mig hur det är nu...Årets julklapp är upplevelser. Jag undrar om det verkligen blir det, när man ser alla konsumtionsvaror och hur folk handlar vagn efter vagn. Behöver man verkligen allt det här?

4 kommentarer:

Erika sa...

Morrn morrn! Har varit vaken ett tag, men det känns som mitt i natten med tanke på mörkret utomhus. Regnar, täta moln som täcker hela himlen. Tända lampor ett måste för att se.

Har också många gånger funderat om personen som kör omkring sin kundvagn fylld till bredden nästan så det ramlar över, verkligen är i behov av allt. Förmodligen är känslan av ett tvång bakomliggande, att det måste handlas annars blir kanske inte släkten nöjd. Såg igår när jag var ute i omgångar, vilka kundvagnar som svämmade över.

Själv har jag handlat lite lagom. Egentligen har jag aldrig stressat inför en jul, däremot kan man stressa sönder sig själv av andra orsaker, vilket jag gjorde reellt för några år sedan. Idag blir jag helt hispig om någon stressar på mig. Då lägger jag ner alltihop oavsett vad det skulle gälla, och bara gå därifrån.

Några få tro jag är jätteledsen nu med tanke på nallebjörnen på min blogg. Letade efter en lite trött nalle, men fann bara denna. Jag är mest orkeslös på grund av det som alltid gör ont i min kropp. Men allt går att har överseende med, bara jag tar det lugnt. Frustrerande att inte kunna göra det jag vill.

Undra hur många millioner affärerna dra in nu under dagarna innan jul? Jag skickar lite lagom med julkort, och det blir till dem som alltid finns där även i vardagen. En farmor i Ångermanland glöms aldrig någonsin bort.

Kram denna lördag och ha det allra bäst!

Hanneles paradis sa...

Det finns lika många begagnade tomtar på loppis..

Linda sa...

Tror absolut att folk handlar mer än de behöver. Nu inför jul har jag faktiskt handlat lagom o saker som är bra att ha.

Elisabeth sa...

Ibland så brukar jag skälla på Gud... inte ofta, men så där när det liksom blir bara för mycket. Men så ibland... som nu... så är jag ganska så lycklig att han ser... och förstår... och som har skickat en ängel i min väg... som du. Då tackar jag Honom... mycket!

För en ängel är du! DET är min övertygelse... för ingen annan än en ängel kan bära så mycket kärlek och värme inom sig för någon de inte ens har mött! Det kan bara änglar...

Den vackra buketten står på mitt rumsbord... och jag ler... du vet så där så man blir alldeles varm inombords... varje gång jag tittar på den!

Tack du underbara vackraste tussegumma... för det vackra, för att du finns där, och för att just jag fick den gåvan, och lyckan att möta dig!
Tack för så mycket mer än jag har ord för nu...!

Varmaste varma kram... från en som tackar för att just du finns till!